Společnosti

Stěhování méně obvyklých břemen (nejen) v Liberci

Akvaristika a pěstování pokojových rostlin jsou nádherné koníčky a lze je každému doporučit. Kombinace odpařování akvarijní vody a velké plochy zelených listů rostlin vytváří perfektní životní prostředí uvnitř bytu – ionizovaný vzduch a spoustu energie, což je skvělé i pro alergiky a každého, kdo si chce i v pokročilém věku udržet pevné zdraví a mít v pořádku imunitní systém.

Problém však nastává v situacích, kdy je nutné akvária a rostliny přemístit někam jinam. Tehdy se opravdu vyplatí oslovit profesionální firmu a nahlédnout do ceníku stěhování v Liberci, a pokud tam takovéto položky nenaleznete, zjistíte je po telefonu nebo prostřednictvím e-mailu. Renomované stěhovací firmy počítají i s těmito alternativami a rádi vám vyjdou vstříc i v situaci, kdy máte doma akvárium a vzrostlé pokojové rostliny.

pokojové rostliny

Velká akvária – malé akvárium si snadno převezete sami na zadním sedadle auta, stačí jej zajistit proti pohybu a samozřejmě zcela vyprázdnit. Problematičtější to je s velkými nádržemi, musí se pokládat na velmi měkkou podložku, zajistit proti posouvání ve vozidle molitanem nebo polystyrenem a nejobtížnější je jejich přenášení vzhledem k jejich hmotnosti. Kupříkladu akvárium o objemu 500 litrů má rozměry 160 x 140 x 60 cm, tloušťku skla 12 mm a váží zhruba 180 kg.

velké akvárium

Velké rostliny – mít doma deset pokojových květin na parapetu okna či na stolku v obýváku v květináčích o průměru, řekněme 17 cm, je poměrně běžné. Zabalíte je při stěhování do kartonových krabic nebo je vložíte do koše na prádlo či plastové přepravky a firma si s nimi snadno poradí. Co když ale máte doma velkou palmu, tvořící olistění v obvodu kolem dvou metrů, a i s květináčem váží téměř metrák? Anebo velmi vysoké fíkovníky, od země až ke stropu, vzrostlé diefenbachie atp. Tehdy o tom stěhovací firmu informujte včas a konzultujte s ní postup práce, aby rostlina venku nezmrzla, aby neutrpěla dlouhým pobytem na přímém slunci a aby se nepolámala.