Začátek podnikání
Každý z nás měl určitě někdy sen, že si otevře hospodu, kavárnu, bistro nebo jiný podnik, kde bude obsluhovat zákazníky a dobře se s nimi bavit. Takový sen se však splní jen pár lidem a v mnoha ohledech je to na začátku spíše peklo, než procházka růžovým sadem. Ovšem bez pořádného zápřahu na začátku by to nešlo a člověk tak pozná, o čem to je. Věřte, že to poslední na co budete mít čas je popovídat si z hosty. Budete rádi, když na konci otevírací doby odejdou a vy doděláte všechny resty, co vám v podniku zbyly. Dnes se podíváme, jak začít a kde spousta lidí dělá chybu.

- Sítě – Každý, kdo se chystá otevřít podnik, tak si udělejte sociální sítě. Bez nich nemusíte podnik ani rozjíždět a věřte nebo ne, ale jde o alfu a omegu celého podniku. Přidávání příspěvků, hodnocení hostů a také přesná poloha na mapě včetně každodenního menu. To všechno můžete na sítích prezentovat a to je jen malý výčet toho, co jde se sítěmi dělat. Akce, fotky, události a mnoho dalšího. Sítě jsou tak na prvním místě hned při otevření.
- Jídlo – Ať už jste hospoda, bistro nebo kavárna, tak je důležité mít krom vodní dýmky od shisha shop také něco na jídlo. Věřte tomu nebo ne, ale spousta lidí, co jde třeba jen na pivo nebo na kávu s čajem si ráda něco zakousne. Nemusíte dělat jídlo, které by ocenili i nejlepší kritici, ale stačí udělat něco, co člověka nasytí a hlavně nadchne. Ideální volbou jsou sendviče nebo tousty. Ano čtete dobře, ačkoliv to není vrchol gastronomie, tak věřte, že sendvič i toust můžete udělat zkrátka luxusní. Podívejte se na pár videí na internet a hned budete mít inspiraci. Pokud navíc koupíte dobrý toustovač, tak máte z půlky vyhráno.

Věřte, že podnik se dá rozjet i jinak, než roznášením letáků po okolí, ale je dobré se soustředit na něco, co dává smysl. Právě jídlo a sociální sítě jsou mnohdy řešením, které nejsou na první pohled vidět.